Rijbewijs B

Voor inschrijvingen en planning komt u best eens langs bij ons op kantoor met uw identiteitskaart.

 

Theorie

Om te starten met de praktijk moet u eerst geslaagd zijn voor het theorie-examen, wat mag afgelegd worden vanaf 17 jaar.
U kan dit doen via zelfstudie of een theoriecursus (12 uur), data voor de cursus kan u hier vinden.
Indien u 2 maal niet geslaagd bent zal u verplicht zijn om 12 uur theorieles te volgen, waarna u van ons een attest krijgt zodat u opnieuw naar het examen kan.

Het geslaagde theorie-examen is los van het voorlopig rijbewijs 3 jaar geldig.

 

Praktijk

Voorlopig rijbewijs

Om te starten aan de praktijk heeft u 2 mogelijkheden:

 1. U vraagt een voorlopig rijbewijs van 36 maand aan met 1 of 2 begeleiders.
  De begeleiders moeten voldoen aan enkele voorwaarden (meer info zie https://www.rijbewijzer.be/voorwaarden-voor-de-begeleider).
  Binnen dit voorlopig rijbewijs kan u ervoor kiezen om enkele lessen te volgen als aanvulling op de opleiding met begeleider. Bijvoorbeeld: 6 uur les om de basis onder de knie te krijgen, 6 uur les ter voorbereiding op het examen, enz. Rijlessen zijn steeds aangepast aan wat de leerling reeds kan.
 2. U volgt minstens 20 uur rijles met het oog op het bekomen van een voorlopig rijbewijs van 18 maand waarmee u alleen mag verder oefenen.
  Indien u na het volgen van 20 uur rijles bekwaam genoeg bent om veilig en zelfstandig verder te oefenen krijgt u van ons een attest. Indien u nog niet klaar bent kunnen er bijkomende lessen gevolgd worden of kan u kiezen voor een rijbewijs met begeleider.
  Een voorlopig rijbewijs van 18 maand om alleen te oefenen kan u enkel verkrijgen indien u reeds 18 jaar bent!

‚ÄčEr kan tijdens de opleiding 1 maal omgewisseld worden van voorlopig rijbewijs (36M naar 18M of omgekeerd). Hou hier zeker de datum van het theorie-examen in de gaten! Indien het theorie-examen niet meer geldig is zal u dit namelijk opnieuw moeten afleggen om aan het praktijkexamen te mogen deelnemen.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen afleggen kan nadat u minstens 3 maand het voorlopig rijbewijs bezit, minstens 18 jaar bent en op voorwaarde dat de theorie nog geldig is. Om het examen af te leggen heeft u de keuze om dit met uw eigen voertuig en begeleider af te leggen of onder begeleiding van de rijschool.

Indien u 2 maal niet geslaagd bent voor het praktijkexamen bent u verplicht om 6 uur les te volgen.

Vervallen voorlopig rijbewijs

Indien uw voorlopig rijbewijs vervallen is zal u normaal gezien moeten starten met de theorie opnieuw af te leggen (het theorie-examen is 3 jaar geldig).
Vervolgens heeft u 3 mogelijkheden om verder te gaan om het rijbewijs te behalen:

 1. U volgt minstens 6 uur les bij een rijschool en gaat met de rijschool naar het examen.
 2. Sinds februari 2019: U volgt 6 uur les bij een rijschool en vraagt opnieuw een eenmalig voorlopig rijbewijs van 12 maand aan. Dit is een voorlopig rijbewijs met 1 of 2 begeleiders. De begeleiders moeten voldoen aan enkele voorwaarden (meer info zie https://www.rijbewijzer.be/voorwaarden-voor-de-begeleider).
 3. U wacht tot uw voorlopig rijbewijs 3 jaar vervallen is, dan kan u terug van 0 starten.

 

Prijzen

De prijzen zijn inclusief BTW en de eenmalige inschrijvingskost van 30 € en exclusief de examenkost op het examencentrum zelf.

12 uur theorieles 130 €
20 uur praktijkles 1330 €
2 uur praktijkles 160 €

6 uur praktijkles 420 €
10 uur praktijkles 680 €
Examenbegeleiding 115 € (Brakel) - 130 € (Ninove)

prijs per uur 65 €


 

 

© 2018 | Design by My-Websitebuilder.com   •   SEO & SEA by Opti-Seo.com

Contacteer ons!
Contacteer ons!